Διαδερμική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

Διαδερμική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

 
  Μία καινοτόμος μέθοδος χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, ακολουθώντας τα βήματα της αρθροσκοπικής τεχνικής και τη φιλοσοφία της ελάχιστα τραυματικής προσπέλασης είναι η διαδερμική ενδοσκοπική χειρουργική. Πρόκειται για μία μέθοδο που κερδίζει καθημερινά νέους υποστηρικτές παγκοσμίως και την τελευταία διετία και στη χώρα μας. Εκτελείται με την βοήθεια ειδικής κάμερας, του ενδοσκοπίου που εισάγεται στην πάσχουσα περιοχή μέσω μικρής τομής του δέρματος, επιτρέποντας μεγάλη ποικιλία επεμβάσεων.

Το βασικό πλεονέκτημα της διαδερμικής ενδοσκοπικής δισκεκτομής

  Κυρίως είναι το γεγονός ότι η επέμβαση εκτελείται με την βοήθεια του ενδοσκοπίου, που εισάγεται από μία μικρή τομή μόλις 4 χιλιοστών. Η κήλη του δίσκου αφαιρείται με ειδικά λεπτά εργαλεία, τα οποία εισάγονται μέσα από το ενδοσκόπιο, ενώ όλη η διαδικασία της επέμβασης γίνεται μέσω ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Η εικόνα λαμβάνεται από μία κάμερα που βρίσκεται στο ενδοσκόπιο και προβάλλεται σε ειδική επίπεδη οθόνη. Όπως καταλαβαίνετε, άμεση προσέγγιση της κάμερας του ενδοσκοπίου στις ευαίσθητες ανατομικές δομές της σπονδυλικής στήλης επιτρέπει την αναγνώρισή τους με μεγάλη ευκρίνεια και μεγένθυνση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προσφέρει το χειρουργικό μικροσκόπιο.

Άλλα πλεονεκτήματα

  Είναι μια φιλική για τον ασθενή χειρουργική μέθοδος. Η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμη και με τοπική αναισθησία, ανάλογα με τις επιλογές του ασθενή και του γιατρού. Στα πλεονεκτήματα της συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η απουσία μετεγχειρητικού πόνου, η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, γρήγορη έξοδος του από το νοσοκομείο, η απουσία μετεγχειρητικών ουλών και η εκμηδένιση της απώλειας αίματος. Οι ασθενείς φεύγουν από το νοσοκομείο μόλις λίγες ώρες μετά το πέρας της επέμβασης, ενώ άμεσα μπορούν να κινητοποιηθούν χωρίς να νοιώθουν πόνο. Η ανάγκη για παυσίπονα φάρμακα μετά το χειρουργείο μειώνεται, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς δεν τα χρειάζονται καθόλου. Φυσικά, η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Η εφαρμογή της τεχνικής και σε άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, πέραν της δισκοκήλης

  Πράγματι, μπορούμε να αποφύγουμε, π.χ. την γνωστή μας σπονδυλοδεσία, η οποία είναι απο τις πιο κλασικές χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση. Η ενδοσκοπική χειρουργική, λοιπόν, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν την παθολογία της σπονδυλικής στήλης. Η συχνότερη πάθηση της σπονδυλικής στήλης είναι η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, η οποία αντιμετωπίζεται με ενδοσκοπική δισκεκτομή και το κατεστραμμένο τμήμα του δίσκου μπορεί να διορθωθεί με λέιζερ και ηλεκτροθερμική ενέργεια μέσω ενδοσκοπικής διαθερμίας, πάντα μέσα από μικροσκοπικές τομές λίγων χιλιοστών. Με την τεχνική αυτή καυτηριάζονται οι ευαίσθητες περιοχές στην περιφέρεια του δίσκου και μειώνεται σημαντικά ή και εξαφανίζεται ο πόνος από την δισκοπάθεια. Η τεχνική αυτή έχει άμεσα αποτελέσματα, καθώς αποφεύγεται η μακροχρόνια περίοδος ανάρρωσης που ακολουθεί μια κλασική σπονδυλοδεσία. Φυσικά η κατάλληλη επιλογή των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της μεθόδου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση Ιατρείου: Γράμμου 45, Βριλήσσια, 15235, Αθήνα

Διεύθυνση Νοσοκομείου Υγεία: Ερυθρού Σταύρου 4, Μαρούσι 151 23

Τηλέφωνο:   210 6132606 &

693 2541450

Fax:    210 6896648

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Search